¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

lunes, 4 de octubre de 2010

ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANTA EULÀLIA PROVENÇANA (V)

Donació Sr. Alari
 Així, arribem al segle XIX. Existeixen dos documents de 1821 que indiquen que l'edifici va ser destinat per allotjar un destacament de soldats, la qual cosa dona indicis de la degradació de la església.
A partir de mitjans el segle, la progresiva implantació de la industria a la zona, relativament a prop de la capella, havia fet crèixer un nucli de població. L'increment de la població del carrer "de la mitja galta" i del raval de l'Aprestadora va fer que  els veïns, que tenien la parròquia lluny, demanaren que s'obris de nou l'ermita al culte regular i el 1879 es convertí en una nova parròquia del terme.
La vella ermita va ser promoguda tenéncia parroquial com a sufragània de l'església de Santa Eulàlia de Mèrida de l'Hospitalet, i ja entrat el primer decenni del segle XX (l'any 1909) esdevingué parròqia independent.
Corpus any 1921 o 1922
Districte Fotogràfic Santa Eulàlia L'H
Gracies a unes recents excavacions fetes a l'ermita (amb motiu de la restauració dels danys causats l'any 1936), s`han trobat restes arqueològiques de les èpoques romana (una vil.la de començaments del segle II) i medieval.
Totes aquestes dades demostren l'importància històrica i arqueològica de la nostra ermita, l'edifici mes antic de la ciutat, que figura com a símbol, junt a l'escut de l'Hospitalet, al logotip de la nostra entitat.
  
* Alguns diuen que el bisbe va ser Berenguer Folc, encara que molts opinan que varen ser la mateixa persona.
** "Vida, martyrios y grandezas de Santa Eulalia, hija, patrona y tutelar de la ciudad de Barcelona", pàgs. 422-428. Madrid, 1770

_____________________________________________

No hay comentarios:

Publicar un comentario