¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

lunes, 16 de mayo de 2011

LA FESTA MAJOR DE SANTA EULÀLIA (I)

LES FESTES MAJORS A SANTA EULÀLIA


De bell nou arriba una vegada mes ─un altre volta per sort─ la primavera, i novament i amb ella, com les orenetes, torna com cada any i es posa en marxa la festa Major de Santa Eulàlia, la primera de l’any a celebrar-se a la Ciutat de l’Hospitalet.
Estimem que son les dates propicies per a recordar el significat profund del que son les Festes Majors del barri, a fi que els eulaliencs s’apropin a la celebració amb un més profund coneixement del que és aquesta tradició, ja centenària, i gaudeixin d’ella amb alegria, encara que amb l’esperit de saber que també es fa barri celebrant unitàriament esdeveniments col·lectius, sobretot en aquests temps de crisi.
Per això, transcrivim un article publicat al numero 4 del butlletí "FITXES DE SANTA EULÀLIA", òrgan de l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia de Provençana, editat a la primavera del 1999, que hem recuperat (i ampliat) per a la ocasió. Esperem que aquestes línies i fotografies ajudin a rememorar el que han estat aquestes festivitats a Santa Eulàlia, des de la seva posada en marxa fins avui.
Hem dividit, per a fer-ho mes assequible, el treball en tres parts: Les primeres festes, les festes després de la Guerra Civil i les festes de l’etapa democràtica. Qualsevol dada addicional que els lectors puguin afegir, serà posteriorment introduïda al treball, amb el propòsit de que la informació sigui la mes complerta possible... i de tots, com la Festa Major. 
Serveixin aquestes línies com a homenatge d’agraïment als components del Grup d’Estudis de l’Aula de Cultura de Santa Eulàlia, que l’any 1981, sota la coordinació del professor Ramon Breu i Panyella van mecanografiar, després d'una feixuga i profunda investigació, el llibre “El barrio de Santa Eulalia: elementos para una crónica”, veritable enciclopèdia primigènia per a tots aquells que vulguin apropar-se al coneixement de la veritable narració dels esdeveniments passats a la barriada de Santa Eulàlia de Provençana de l’Hospitalet i d’on hem estret els ensenyaments i el desig d’ajudar a recuperar algunes fites de la historia eulalienca.
Acte de presentació de la Festa Major de Santa Eulalia (24 de maig de 2011)
Intervenció de la Alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín

 [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[*]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

No hay comentarios:

Publicar un comentario