¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

miércoles, 20 de julio de 2011

PROTEGIM EL CANAL DE LA INFANTA! (IV)

VISITA TERRENYS ANTIGA CASERNA DE LA REMUNTA
Avui, dilluns 18 de juliol del 2011, una dotzena de membres de “Protegim el Canal de la Infanta” hem tingut l'oportunitat de poder visitar els terrenys de l'antiga Caserna de La Remunta i veure  l'estat real de les restes del Canal de la Infanta. A les 12 h ens hem trobat amb el regidor del districte Sr. Alfons Salmerón, altres representants de l'Ajuntament, entre ells el regidor d'Espai Públic i Urbanisme, Sr. Francesc Josep Belver, i diversos representants del Consorci de Reforma de la Granvia, donant reflex de l'inusitat interès que ha despertat la nostra mobilització entre les institucions.

Un cop hem entrat al recinte de La Remunta, hem pogut comprovar com, tret del bonic mas de La Remunta, tota la resta de les instal·lacions estaven en un total estat de deixadesa i semi-abandonament, la qual cosa dol a tothom que veu el gran valor patrimonial i les grans possibilitats com a parc públic de tot el recinte, en la actualitat condemnat a ser destruït en benefici d'una urbanització innecessària.


Havent pujat a la zona que ocupa el canal, ens hem adonat com s'havia terraplenat tot el terreny, i com havia estat reblerta la canalització amb terres extretes d'un dels vessants del canal, les quals van servir per a enrunar tot el pont fins a l'alçada de la calçada que dona accés a la terrassa de la via del tren. A la zona a tocar de l'avinguda Josep Tarradellas, tot estava embosquinat per canyes i matolls, si be encara s'intueix la canalització. Entre el pont i el límit amb Cornellà, en estar terraplenat, les herbes oportunistes havien crescut amb força, però encara permetien veure una de les parets de la canalització.

Parlant amb el representant del Consorci, vam expressar el nostre punt de vista respecte tot el que havia succeït en la zona, mentre que la sensació que vam tenir és de que es trobaven a la defensiva i , o be no eren conscients del valor per a la ciutat del que reclamàvem o be n'eren prou conscients ja que la tendència oficial era la de treure importància tant al que s'havia fet, com de les restes del canal. Així es demostrava, una vegada més que en cap cas s'havia tingut en compte el parer, i ni molt menys els sentiments dels habitants de la ciutat a l'hora de projectar l'ARE de La Remunta.

Sigui com sigui, la sensació general que vam tenir des de la Plataforma va ser positiva, ja que se'ns va assegurar que durant la tardor, l'Ajuntament faria prospeccions arqueològiques prèvies a les obligatòries als treballs i que, segons el que es trobés (tot i que ja coneixem el que hi ha i la seva indubtable importància, avalada fins i tot per la Generalitat), ben possiblement s'hauria de redissenyar el projecte com ja s'havia fet en altres intervencions. Tot i això, en cap cas se'ns va confirmar cap data exacta de treballs ni tampoc l'autoria dels terraplenats que es van dur a terme durant l’últim any i que van desvirtuar completament les restes.

Per acabar, vam sol·licitar al Regidor del Barri del Centre una entrevista formal amb el Consorci per a tractar el tema més en concret, ara que hem pogut veure les restes de primera mà. Alfons Salmerón ens confirmà la cerca d'una data per a la trobada.

Seguirem informant.

-Ireneu Castillo-
================[ __ ]===============

No hay comentarios:

Publicar un comentario