¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

martes, 8 de enero de 2013

EXPOSICIÓ "40 ANYS DE MOVIMENT VEÏNAL A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT" A SANTA EULALIA

 
A la tarda d’ahir, 7 de gener de 2013, al Centre Cultural de Santa Eulàlia (Carrer Sant Eulàlia, 60) es va procedir a la presentació al barri de l’Exposició "40 ANYS DE MOVIMENT VEÏNAL A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT".

 
                                          
La mostra, organitzada i confeccionada pel “CENTRE D’ESTUDIS DE L’HOSPITALET”,  arriba a la barriada després de recórrer altres barris de la nostre ciutat, dins un cicle itinerant dissenyat pel Centre d’Estudis per tal de que la història de les lluites de les associacions veïnals sigui recordada a tots els barris de l’Hospitalet. L’exposició romandrà al Centre Cultural Santa Eulàlia fins al dia 22 de gener d’enguany.

L’acte va ser presentat pel president de l’entitat organitzadora, el professor Manuel Domínguez, el qual, durant la seva dissertació va ressaltar la importància que va tenir als anys setanta l’aparició d’aquell nou model d’associacionisme veïnal, puntes de llança de les reivindicacions dels barris envers unes corporacions (Ajuntaments franquistes i grans constructores) que tenien com a únic objectiu l’enriquiment immediat sense importar-los destruir sota les rodes de les depredadores excavadores les identitats dels barris de la ciutat i el benestar dels seus habitants. Va fer esment de la gran importància que varen tenir les dones en la construcció d’aquesta nova realitat associativa, explicant la dada de que moltes d’elles van ser les presidentes de les seves associacions.

El Sr. Domínguez va donar la paraula a un representant de l’Agrupació Veïnal “Cinc Carrers de Santa Eulàlia”, el qual va expressar la significació present de les actuals AA.VV. en la resolució de l’actual problemàtica existent en torn a les noves reivindicacions veïnals i la necessitat d’enfortir aquest cos social pel millorament de les actuals condicions de vida a les nostres barriades.
 
L’acte es va cloure amb la visualització d’un vídeo que recollia imatges històriques de diverses actuacions de les diferents Associacions de Veïns de l’Hospitalet durant les seves trajectòries reivindicatives.             

Aquest portal de l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia, nascut amb la voluntat de esser divulgador i a l’hora notari dels esdeveniments referits a la història de Provençana, ja es va fer ressò d’aquesta mostra quan va ser presentada l’1 de desembre de 2010 a la seu del Museu de l'Hospitalet - Casa Espanya - Espai d’història (c/ Joan Pallarès, 38), car que vàrem entendre (i entenem) la importància cabdal que vam tenir les Associacions de Veïns (creades a partir de l’inici dels anys setanta del segle passat) per a la dignificació dels nostres barris, per la millora de les condicions de vida dels hospitalencs i per a la recuperació dels drets democràtics fonamentals de la ciutadania. 

Exhortem a qui llegeixi aquestes línies a que visiti l’Exposició per a gaudir de la recreació que ha fet el Centre d’Estudis de l’Hospitalet dels esdeveniments mes importants referits a aquestes entitats reivindicatives ciutadanes durant aquestes quatre dècades d’existència. Val la pena!  

 
 
 
 

 
 
 
 
 

 

1 comentario:

  1. m´hagués agradar retrobar-te, benvolgut company!, i de veritat que passaré per l´expo qualsevol dia per veure-la, per fi, al teu barri!!.
    Bon any per tú

    ResponderEliminar