¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

sábado, 29 de enero de 2011

ORÍGENS: UNA EXPOSICIÓ A PROVENÇANA

CINC FITES EN L'EVOLUCIÓ HUMANA

El dia d'ahir, divendres, 28 de gener del 2011, a les 13.00 h, es va procedir a l'inauguració de l'esposición "Orígens, cinc fites en l'evolució humana", produïda per la Fundació La Caixa i patrocinada per l'Ajuntament de l'Hospitalet.
Aquesta magnífica mostra, presenta diferents etapes de l’evolució dels homínids, el seu orígen i la seva transcendència. Ocupa una superficie de 400 m2 i conté presentacions espectaculars, reproduccions d’homínids a mida natural i molta informació. Es pot visitar de forma gratuïta, i estarà a la plaça de Francesc Macià, des del 28 de gener fins al 2 de març de 2011.

En aquesta exposició es pretén explicar l’estat actual d’aquest complicat panorama, així com recrear a través d’escultures i escenografies alguns episodis de l’evolució humana. Aquests cinc moments o fites en la història de la nostra existència són els que articulen els diferents àmbits de l’exposició.
L'aventura humana, des de l'aparició de l'home a la Terra, és efímera si la comparem amb els 4.600 milions d'anys d'existència de la Terra i, fins i tot, amb els 65 milions d'anys que han transcorregut des de l'aparició dels primats. Les investigacions científiques han anat aclarint el misteri dels nostres orígens.



L'evolució humana apareix com un procés llarg i complex amb més de quinze espècies i moltes branques sense descendència. A l'exposició "Orígens. Cinc fites de l'evolució humana" es vol explicar l'estat actual d'aquest intricat panorama, així com recrear, mitjançant escultures i escenografies, alguns episodis de l'evolució humana. Aquests 5 moments o fites en la història de la nostra existència són els que articulen els diferents àmbits de l'exposició.





En el nostre viatge al passat, que va començar fa 4 milions d'anys amb els primers homínids bípedes, assistirem a la creació de les primeres eines de pedra fa 2,5 milions d'anys, a la conquesta del foc fa uns 400.000 anys, a la consciència sobre la pròpia existència i els primers enterraments fa 120.000 anys, i a l'eclosió de l'art fa només uns 35.000 anys.
Un recorregut per milions d'anys d'evolució amb el qual el visitant se sentirà identificat.






.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
DADES DE L'EXPOSICIÓ
Plaça de Francesc Macià
L'Hospitalet de Llobregat
Del 28 de gener al 2 de març
Lloc: Carpa instal·lada a la plaça Fancesc Macià.
Inauguració : divendres, 28 de gener , a les 13.00 h
Del 28 de gener al 2 de març de 2011.
Data inici: 28/01/2011
Data fi: 02/03/2011
Duració aprox.: 1 hora . 
Horari:
De dimarts a divendres de 12 a 14 h i de 17 a 21 h
Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 21
Dilluns no festius, tancat.
Tipus d'entrada: Lliure i gratuïta.
Organitzadors: Fundació "la Caixa"
Punts d'inscripció/venda i Visites escolars: cita prèvia al telèfon 902 906 666
Visites escolars: cita prèvia al telèfon 902 906 666
Visites guiades: dissabtes, diumenges i festius a les 12 i a les 18 h.
=========================================================
CONEXIONS:

Obra Social Fundació "La Caixa"

No hay comentarios:

Publicar un comentario