¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

sábado, 29 de enero de 2011

ORÍGENS: UNA EXPOSICIÓ A PROVENÇANA

CINC FITES EN L'EVOLUCIÓ HUMANA

El dia d'ahir, divendres, 28 de gener del 2011, a les 13.00 h, es va procedir a l'inauguració de l'esposición "Orígens, cinc fites en l'evolució humana", produïda per la Fundació La Caixa i patrocinada per l'Ajuntament de l'Hospitalet.
Aquesta magnífica mostra, presenta diferents etapes de l’evolució dels homínids, el seu orígen i la seva transcendència. Ocupa una superficie de 400 m2 i conté presentacions espectaculars, reproduccions d’homínids a mida natural i molta informació. Es pot visitar de forma gratuïta, i estarà a la plaça de Francesc Macià, des del 28 de gener fins al 2 de març de 2011.

En aquesta exposició es pretén explicar l’estat actual d’aquest complicat panorama, així com recrear a través d’escultures i escenografies alguns episodis de l’evolució humana. Aquests cinc moments o fites en la història de la nostra existència són els que articulen els diferents àmbits de l’exposició.
L'aventura humana, des de l'aparició de l'home a la Terra, és efímera si la comparem amb els 4.600 milions d'anys d'existència de la Terra i, fins i tot, amb els 65 milions d'anys que han transcorregut des de l'aparició dels primats. Les investigacions científiques han anat aclarint el misteri dels nostres orígens.L'evolució humana apareix com un procés llarg i complex amb més de quinze espècies i moltes branques sense descendència. A l'exposició "Orígens. Cinc fites de l'evolució humana" es vol explicar l'estat actual d'aquest intricat panorama, així com recrear, mitjançant escultures i escenografies, alguns episodis de l'evolució humana. Aquests 5 moments o fites en la història de la nostra existència són els que articulen els diferents àmbits de l'exposició.

En el nostre viatge al passat, que va començar fa 4 milions d'anys amb els primers homínids bípedes, assistirem a la creació de les primeres eines de pedra fa 2,5 milions d'anys, a la conquesta del foc fa uns 400.000 anys, a la consciència sobre la pròpia existència i els primers enterraments fa 120.000 anys, i a l'eclosió de l'art fa només uns 35.000 anys.
Un recorregut per milions d'anys d'evolució amb el qual el visitant se sentirà identificat.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
DADES DE L'EXPOSICIÓ
Plaça de Francesc Macià
L'Hospitalet de Llobregat
Del 28 de gener al 2 de març
Lloc: Carpa instal·lada a la plaça Fancesc Macià.
Inauguració : divendres, 28 de gener , a les 13.00 h
Del 28 de gener al 2 de març de 2011.
Data inici: 28/01/2011
Data fi: 02/03/2011
Duració aprox.: 1 hora . 
Horari:
De dimarts a divendres de 12 a 14 h i de 17 a 21 h
Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 21
Dilluns no festius, tancat.
Tipus d'entrada: Lliure i gratuïta.
Organitzadors: Fundació "la Caixa"
Punts d'inscripció/venda i Visites escolars: cita prèvia al telèfon 902 906 666
Visites escolars: cita prèvia al telèfon 902 906 666
Visites guiades: dissabtes, diumenges i festius a les 12 i a les 18 h.
=========================================================
CONEXIONS:

Obra Social Fundació "La Caixa"

No hay comentarios:

Publicar un comentario