¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

viernes, 1 de marzo de 2013

ELS DOCUMENTS DEL CELH. MARÇ 2013


El document del Celh de març és el fragment corresponent a Santa Eulàlia d'un plànol de l'Hospitalet. El plànol forma part de la Guia Urbana de l'Hospitalet de l'any 1958.

Com podem veure, la part més semblant a l'actualitat és la central, amb uns carrers que es van obrir en les primeres dècades del segle XX. Recordem que el mecanisme urbanitzador començava quan el propietari de les terres demanava permís per parcel·lar-les i traçar el carrer. Recordem també que, sovint, posava el seu nom al nou vial.

A llevant, a prop de Sants, dominaven les indústries: FEMSA, Caralt, Escorsa, Rifà, ATASA, Bierge... Actualment, podem veure que s'han mantingut els carrers però al mig s'han aixecat blocs: Santa Eulàlia-2, Granvia Center, Los Laureles...

A ponent hi havien els escombriaires, i els “sitials” s'estenien a banda i banda dels camins, per la qual cosa gairebé no havien calgut els carrers. En les darreres dècades sí que s'ha urbanitzat aquesta part del barri, connectant-lo finalment amb el Gornal.

Confiem que us agradi fer un cop d'ull al plànol del barri (i al que hi havia a l'altra banda de la Gran Via) de fa més de 50 anys.

Centre d'Estudis de l'Hospitalet"

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario