¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

jueves, 15 de diciembre de 2011

CAN TRINXET M’HA OBERT UN MON QUE NO M’ESPERAVA

El proppassat divendres 18 de novembre d’enguany vàrem obrir una entrada al bloc que vam titular «L'UNIVERS TRINXET». Allà donàvem raó de la celebració d’una conferència celebrada a “L’Harmonia – Espai d’art”, que sota el títol de “CAN TRINXET: PRODUCCIÓ I TREBALL EN UNA FÀBRICA HOSPITALENCA A PARTIR DE LES FONTS DOCUMENTALS” va dictar la senyoreta  Judith Barnés Martín, guanyadora d’un premi per un estudi sobre Can Trinxet a l’edició de l’any 2010 de les beques L’Hospitalet, convocades pel Museu i l’Arxiu de L’Hospitalet i destinades a la recerca científica en l’àmbit del patrimoni històric local.

 Amb data 12 de desembre de 2011, al nº 259 del DIARI DE L’HOSPITALET, s’inclou, a la pàg. 22, una entrevista a l’autora de l’esmentat estudi on la Judith Barnés parla sobre els sentiments que l’han produït treballar durant una any “a la recerca del temps perdut” d’una comunitat humana de la nostra barriada que van treballar a una industria que va ser, durant dècades, l’empresa pionera de l’entorn i pot ser,  fins i tot, de la Ciutat.

Segons ens explicàvem fa molts anys al Casal d’Avis Santa Eulàlia uns veïns jubilats de l’empresa, eren les sirenes de Trinxet ─quan sonaven indicant les entrades i sortides dels torns de treball de la fàbrica─ les que marcaven el ritme de vida del barri... Així va ser durant tres quarts de segle, “tempus fugit”, «L'UNIVERS TRINXET».

Adjuntem l’article esmentat perquè ho podeu llegir de primera mà.


No hay comentarios:

Publicar un comentario