L’Ajuntament de L’Hospitalet ha decidit tancar la Televisió de L’Hospitalet. De res no ha servit el suport de més de 3000 persones i d’una setantena d’entitats, que des del primer dia han coincidit amb els treballadors en la necessitat de mantenir el mitjà, públic i de qualitat, que des de fa onze anys ha treballat al servei de la ciutat de L’Hospitalet.
Personalment podem dir que, des de dos entitats de la ciutat, hem tingut últimament molts contactes amb el treballadors i treballadores de la nostra televisió amb motiu de dues reivindicacions promogudes per elles i en ambdues ocasions els equips de tècnics que han cobert les informacions al respecte ho han fet amb professionalitat, seriositat i laboriositat, respectant en tot moment la independència informativa, la independencia democràtica i la imparcialitat més escrupolosa.
Des de aquest bloc de l’Arxiu Històric de Santa Eulàlia ─la barriada on s’assenten els estudis on treballen─, i com a mostra de solidaritat amb els treballadors de “les nostres radio i televisió” adjuntem (amb unes petites correccions per a fer la informació mes planera als nostres possibles lectors) una article aparegut ahir a
Es diu:AMB AIXÒ, SOM MENYS
Editorial
dimarts, 29 de novembre de 2011 09:59
El govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA, va dictaminar ahir la defunció de dos mitjans de comunicació públics tant arrelats a la ciutat com la televisió i la ràdio. Aquesta decisió, segons les raons donades per l'alcaldessa, es pren per la seva inviabilitat i el seu excessiu cost. Es silencien, per tant, mitjans de comunicació que, durant la seva existència, han donat veu a les entitats de la ciutat, a la ciutadania i han divulgat activitats, mobilitzacions, accions, petites coses que passaven a la nostra ciutat i que ens permetien enfortir els lligams entre la ciutadania i la seva ciutat.
Tal com deia ahir el Col·legi de Periodistes, cada vegada que tanquem un mitjà de comunicació estem silenciant una part de la nostra societat. I això constitueix un atac a la qualitat democràtica i la cohesió social. Perquè els mitjans de comunicació són instruments de cohesió. I en el cas dels mitjans públics, a més, tenen una funció social de reflectir la pluralitat que a partir d'ara es farà més difícil a la ciutat.
No obstant, l'alcaldessa va fer ahir un exercici de demagògia difícilment superable justificant el tancament per poder seguir donant serveis de teleassistència a la gent gran. Evidentment, hi ha molts serveis que cal garantir i, en època de crisi, cal ser molt rigorosos en la despesa pública. Però hi havia alternatives per assegurar la viabilitat dels mitjans que el govern municipal s'ha negat a atendre. No fa tants anys, des del govern municipal es presumia de superàvits econòmics exercici rere exercici. O aquests superàvits eren ficticis, deguts a baixos índexs d'execució pressupostària, o la gestió des de llavors ha estat nefasta.
Enviem un missatge de solidaritat als treballadors que deixaran d'exercir la seva professió amb aquest tancament. Ells han fet possible que els mitjans de comunicació de l'Hospitalet hagin esdevingut un referent arreu per la seva bona tasca i la seva professionalitat. Com a bons professionals, estem segurs que tiraran endavant. Però la pèrdua per a la ciutat ja serà irreparable. Amb aquesta decisió, som menys. Som menys com a societat. Som menys com a democràcia. Som menys com a ciutat.
****************************************************
No hay comentarios:
Publicar un comentario