¡Benvinguda!

Sigueu benvinguts a la nostra pàgina, que té com a finalitat ultima donar a conèixer a tots els ciutadans del barri de Santa Eulàlia de Provençana de l'Hospitalet, amb voluntat purament divulgativa, algunes fotografies i històries del nostre districte.

Esperem que us ajudi a descobrir o recordar les arrels de la barriada!

miércoles, 9 de julio de 2014

ELS DOCUMENTS DEL CELH. JULIOL 2014


El document del mes de juny és una carta, una fotocòpia de la qual conservem al nostre Centre de Documentació. Es tracta d’una carta que l’empresa Trinxet envià a l’Ajuntament el gener de 1950. Com ja s’ha comentat molt sovint, Trinxet va ser la fàbrica més gran de l’Hospitalet entre les dècades de 1910 i 1960. Era de filats i teixits de cotó, i la seva història ja ha estat tractada en diverses ocasions en aquest mateix bloc:




No reproduïm el text perquè es pot llegir perfectament. Només comentarem el contingut. Fa referència a la “fam de cotó” que va patir la majoria de la indústria tèxtil espanyola en aquells anys. Bé, de fet, era una fam de gairebé totes les matèries primeres, provocada per la política económica portada a terme pel règim franquista en els seus primers vint anys: l’autarquia.

Resumint-la molt, podem dir que l’autarquia és la política econòmica que persegueix l’autosuficiència. La seva adopció va ser la conseqüència econòmica de l’ultranacionalisme franquista. Fins i tot, podem afirmar que responia a una de les poques idees pròpies que tenia el mateix Franco. En conclusió, Franco i els seus, a més de criminals, eren imbècils.

Si voleu saber més sobre l’autarquia i les terribles conseqüències que va tenir sobre la población del país…